blog.van jochen

Categorie: vakantie 2014

Een verzameling teksten die ik geschreven heb tijdens de vakantie. Observaties. Bedenksels. Gebaseerd op een echte vakantie.

Tour de France

Het begon vandaag heel goed maar achteraf gezien was het toch een mindere dag.
Halverwege, dat was net na de eerste rotonde, zat ik met 3:52min ruim onder de snelste tijd. Een flauwe, maar lange, bocht naar rechts later zat ik plots achter een tractor met aanhanger. Volgeladen met hooibalen.

Aside

Droog

Na de middag heeft het niet meer geregend. De zon droogt de plassen maar de kleigrond blijft nat en vies. Voor de ingangen van caravans, tenten en campers staan slippers en sandalen. Ook voor de mobil-homes. Alsof iedereen op bezoek is bij Frans Bauer.

Aside

Tot de zon schijnt

We reizen met in ons achterhoofd het principe dat we door blijven rijden zolang het regent en pas stoppen als de zon schijnt. Soms is het beter je principes los te laten. Gewoon om te voorkomen dat je dag en nacht doorrijdt voor een beetje zon.
Daarnaast ondervonden we dat het aantal benzinepompen dat je onderweg tegenkomt in dezelfde mate afneemt als het aantal kilometer dat je volgens de metertjes nog kunt rijden.

Pain

Brood halen gaat als volgt. De dag vantevoren schrijf je je naam op een lijst bij de receptie. Daarachter geef je aan hoeveel baguettes, pains, pains complet, croissants of pain au chocolat je wil. De volgende ochtend kun je de bestelling afhalen bij het barretje. Het systeem is even eenvoudig als doeltreffend. Uiteraard nemen wij geen pain au chocolat. Wij hebben immers Nutella bij ons.