Corona-crisis: Wie is de Mol?

Corona-crisis: Wie is de Mol?

In 1999 was Nederland in de ban van Big Brother. Een spraakmakend tv programma dat nog voor de eerste uitzending voor veel ophef zorgde. Het zou immoreel zijn en schadelijk voor de deelnemers. Uiteindelijk viel het – zo als wel vaker – wel mee. Maar is dat wel zo?

Een gruwelijk experiment

Na het eerste seizoen werd het concept van Big Brother, en een oneindige hoeveelheid afgeleiden, aan tientallen landen wereldwijd verkocht. Waarom? Omdat het zo’n succes was? Ik betwijfel het. Want waar hebben we naar zitten kijken? Juist. Een geregisseerde quarantaine. Een totale lockdown voor de deelnemers. In feite was het niets meer en niets minder dan een proef. Een gruwelijk experiment waarbij de deelnemers dachten dat ze meededen om een geldprijs te winnen. En de kijker dacht dat het allemaal was ter vermaak. Maar wat was de waarheid? Een vooropgezet plan van de elite om ons te testen. Daarom moest en zou het een kijkcijfersucces worden. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Achtergrond

Big Brother werd geproduceerd door Endemol; een gezamenlijk bedrijf van John de Mol en Joop van den Ende. Het leek een geweldige samenwerking van twee giganten uit de entertainmentindustrie. Achter de schermen was er echter meer aan de hand. Het is geen geheim dat Van den Ende meer interesse heeft voor theater dan voor televisie. En voor de De Mol is het precies andersom. En dat zorgde uiteindelijk voor een breuk tussen de twee tycoons. Achteraf gezien is dit ogenschijnlijk futiele feitje de start van een reeks gebeurtenissen die zou leiden tot de Corona-crisis waarin we ons nu bevinden.

Onomstotelijk bewijs

Natuurlijk zullen de direct betrokkenen dit alles ontkennen want zij willen koste wat kost de waarheid verborgen houden. Maar wie wat verder kijkt dan zijn neus lang is, zal concluderen dat het bewijs er niet om liegt. Met Big Brother is aangetoond dat mensen eenvoudig te motiveren zijn om zich vrijwillig op te sluiten. Maar je moet er wel iets tegenover stellen. Tijdens Big Brother waren dat twee zaken: een groot geldbedrag en beroemd worden. Onze motivatie bestaat uit de angst voor een dodelijke ziekte en het privilege om overdag te kunnen Netflixen.

Bangmakerij

Ook de naam Big Brother is niet willekeurig gekozen. Op dit moment komen we aardig dicht in de buurt van een totalitaire big-brother-maatschappij. Ons onvrijwillig opgelegd door de elite.

Wist je trouwens dat we in de tijd van Big Brother bang gemaakt werden voor de Y2K bug? Alle computers zouden zogenaamd vastlopen wanneer het jaar 2000 zou aanbreken. Uiteraard gebeurde dit niet maar ondertussen stroomde het geld binnen bij het Microsoft van Bill Gates.

De hoax van de Y2K bug komt wat dat betreft aardig overeen met 5G. Ze proberen ze ons bang te maken voor nieuwe technologie. Daarvoor worden gezaghebbende – zogenaamde onafhankelijke !!1! – mensen als Robert Jensen, Janet Ossebaard en Lange Frans ingezet. Zelfs de Amerikaanse president Trump doet er aan mee. Maar wij laten ons niet gek maken.

Nog meer bewijs

Om erachter te komen waarom iets gebeurt, moet je onderzoeken wie er belang bij heeft. Daarom terug naar het begin. Big Brother is bedacht door John de Mol. Waarom is heel lang onduidelijk gebleven. Tot nu! Hij heeft het heel lang verborgen weten te houden maar de wakkeren laten zich niet in slaap sussen. Want is het toeval dat de Duitse deelnemers aan Big Brother pas heel laat op de hoogte werden gebracht van Covid19? Het bewijs daarvoor is overal te vinden op Youtube en Facebook. Maar dan moet je wel durven te kijken en je niet laten afleiden door al die leuke kattenfilmpjes.

Wij zijn slachtoffer van een obsessie

John de Mol is geobsedeerd door televisie. Wie dat niet gelooft, moet maar eens kijken op de website van de Kamer van Koophandel. Diepgravend onderzoek wijst uit dat De Mol miljarden verdient met media- en vooral televisiegerelateerde bedrijven. Dus wat ze je ook willen laten geloven, trap er niet in. De belangen van de elite zijn te groot en zij willen niet dat je erachter komt. Hoogstwaarschijnlijk heeft John de Mol het virus zelf gemaakt. Hij heeft er het geld voor en maakt televisieprogramma’s over de hele wereld. Het verspreiden is voor hem dus een koud kunstje.

Hele familie is onderdeel van het complot

Waarschijnlijk werkte zelfs de hele familie mee. Johnny de Mol (inderdaad, de zoon van de televisieproducent) heeft kortstondig een relatie gehad met Bridget. En daar kunnen we kort over zijn. De rol van zus Linda is zo mogelijk nog gruwelijker. De koffertjes van de miljoenenjacht zijn ideaal om buisjes met het coronavirus verborgen te houden. Zo slecht kan niemand zijn toch? Maar deze elite is zo arrogant. Ze doen zelfs nauwelijks moeite om het te verbergen. Of ze denken dat wij echt dom zijn. Het bedrijf van De Mol heet tegenwoordig Talpa. Maar dat is gewoon Latijn voor mol. En Latijn is niet voor niets al eeuwen de taal van de elite. Ondertussen zijn we allemaal opgesloten in ons huis en bingewatchen we alles. Zelfs de persconferentie van het kabinet.

Dit zou ons vroeger nooit gebeuren.

Het wordt nog erger en enger

Het blijft niet bij de obsessie van De Mol voor televisie en kijkcijfers. Na de breuk met Joop van den Ende heeft John de Mol een grote haat voor theater en met name musical ontwikkeld. Hij zet dan ook alles op alles om zijn voormalige compagnon dwars te zitten. Hij wil hem zelfs helemaal kapot maken. Dat wij daarvan slachtoffer worden, interesseert de elite niets. Van den Ende is dol op theater en dan met name musical. Om Van den Ende kapot te maken, heeft De Mol dus gewoon een pandemie veroorzaakt. En terwijl wij ons best doen om de verspreiding te stoppen, lacht De Mol het hardst. Zijn missie is geslaagd. Alle theaters zijn gesloten en iedereen kijkt weer televisie. De cultuur is kapot gemaakt. Zelfs het ondenkbare is gebeurd:

Soldaat van Oranje is gestopt

We staan op tegen de elite!

Maar mensen! Wij komen terug. Wij laten ons niet kapot maken. Wij weten wie de mol is! Er komt een einde aan deze crisis. En dan slaan we terug. We zullen nooit meer kijken naar die wanproducten van De Mol. SBS6 zal ten onder gaan en de enige kijkers van The Voice zullen de coaches zelf zijn. Dat wil zeggen: als ze draaien.

Meer van lezen:

Mailtje sturen?