blog.van jochen

Categorie: columns

Teksten die ik columns noem…

Fred ‘Al Capone’ Teeven

Mugshot van Al Capone en Fred Teeven

Hij moet gedacht hebben dat hij nog droomde toen hij vanochtend wakker werd. Dit kon niet echt gebeurd zijn. Dit was een nachtmerrie. Had hij echt de vorige avond zijn ontslag in moeten dienen? Hij had alles goed gedaan waar anderen de fout in gingen. Hij had immers geen bonnetjes ingediend van te dure flessen wijn. Zijn betrokkenheid bij corruptie van een partijgenoot kon niet aangetoond worden. En dat de telefoontap het even niet deed, lag buiten zijn macht. Dat was de schuld van Ivo Opstelten.

PVV kerncentrale: angst voor wapenwedloop

PVV Gelderland wil een kerncentrale bouwen omdat ze niet geloven in duurzame energie.

De plannen van de PVV Gelderland om een kerncentrale te bouwen heeft in de omliggende provincies tot grote zorgen geleid. Hoewel de PVV benadrukt dat het enige doel is een onafhankelijke energievoorziening op te zetten voor Gelderland, worden daar door andere provincies grote vraagtekens bij gezet. Zij vermoeden dat de PVV Gelderland de kerncentrale als dekmantel wil gebruiken voor de ontwikkeling van kernwapens.

Luis

Luis Suarez voetbalplaatje

Vorig jaar vierde Laila haar kinderfeestje in een grote binnenspeeltuin. Ideaal. Je hoeft niks te doen. Er is ranja. Snoep. Chips. Friet. Veel te spelen. Als ouder hoef je alleen de rit met tig kinderen in de auto te doorstaan. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Over hoe ideaal het is. Want zo’n binnenspeeltuin is gewoon een naar babypoep stinkende hel op aarde.