|

Blytes.nl beter dan andere social networks?

Blytes.nl beter dan andere social networks?

Mijn Hyves-account heeft het niet langer volgehouden dan een maand ofzo. De overdaad aan hyperactieve, bewegende en flitsende irritatie-opwekkers in het design deed me vrij snel besluiten Hyves te verlaten. En alle mensen die ik kende op Hyves kwamen ineens ook over als adhd’ers met een stuiterend smilie-face. Daardoor werd Hyves voor mij ook inhoudelijk minder interessant. De hel waar je doorheen moet om je account op te heffen, had als enige voordeel dat ik toen zeker wist dat ik nooit meer iets met Hyves te maken wil hebben.

Misschien was ik er toen gewoon nog niet aan toe, aan dat social medializen. Later wel, in 2010, ben ik begonnen met twitteren, dat wil zeggen: er bestaan enkele tweets van mij en heb ik wat kennissen verzameld op Facebook. En Facebook bevalt mij beter dan dat (infantiele) Hyves. Het lijkt serieuzer, meer grote-mensen-achtig. Hoe jong ik ook wil zijn/ben/pretendeer te zijn,  juist dat volwassener karakter van Facebook bevalt me wel. Ik hou het daar nog wel even uit. Totdat er een beter/anders/nieuwer/hipper alternatief is (waar iedereen naar toe verhuist en ik braaf volg).

Stel: ik wil niet volgen maar juist gevolgd worden. Een trendsetter zijn. En dan valt mijn oog op Blytes.nl. Ik ben lid geworden nu er nog pas enkele honderden leden zijn zodat ik later kan zeggen dat ik één van de eersten was.

Blytes.nl is opgezet door de 16-jarige Tim van Elsloo. Waar ik al moeite heb het design van mijn WordPress aan te passen – na uren css’s aanpassen ben ik nog niet tevreden – zet deze gozer een compleet social network op. Kudos daarvoor. Zelf zegt hij erover dat Blytes staat tot Hyves en Facebook als Apple staat tot Windows. Stoere taal. Grootspraak? Misschien. Tim zegt dat Hyves en Facebook verouderd zijn en niet kunnen tippen aan het innovatieniveau van Blytes. Blytes is de ideale combinatie van Hyves, Twitter en Facebook. Het heeft de simpele kracht van Apple en niet de uitgebreide, maar vaak overbodige, functionaliteit van Windows. Of Tim van Elsloo daar gelijk in heeft? We zullen zien.

[ad#mainpage]

Voorlopig plusjes voor de rust die de site uitstraalt. Hoewel de background een groot teletubbie-gehalte heeft. Nu is de vraag of Blytes ook zo sereen blijft als de functionaliteit uitgebreid wordt. Een dikke min van Blytes is dat de site langzaam laadt en soms zelfs helemaal niet. Misschien nu al te populair voor een hobby op low budget-servers? En ik zou graag een andere combinatie zien: Blytes moet een ideale combinatie zijn van Twitter en Facebook en zich zo ver mogelijk distantiëren van het kinderlijke Hyves. De simpele kracht van Apple ben ik voor, als het tenminste samengaat met toegankelijkheid en vrijheid Android.

Het zou natuurlijk ook een hoax kunnen zijn waar ik net persoonlijke informatie op heb achtergelaten… Voorlopig lijkt Tim van Elsloo met een tweede, misschien wel heel goed, idee gekomen te zijn.

Meer van , lezen:

Mailtje sturen?