Alarmfase rood in Kaatsheuvel

Alarmfase rood in Kaatsheuvel

De autoriteiten hebben besloten alarmfase rood in te stellen voor Kaatsheuvel en directe omgeving. Voor de rest van het land is het dreigingsniveau lager. Daarvoor geldt alarmfase oranje. Concrete aanleiding is de waarneming van een wolf in het oosten van het land.

Burgers wordt gevraagd extra waakzaam te zijn. Voor de inwoners van Kaatsheuvel zijn maatregelen getroffen. De geitjes wordt aangeraden niet in groepen van zeven te reizen. Zij zeggen desgevraagd behoorlijk geschrokken te zijn van het nieuws. Het jongste geitje houdt zich uit voorzorg schuil in de staande klok.
Roodkapje trekt zich niets aan van verhoogde dreiging.
Niet alle inwoners nemen de dreiging even serieus. Roodkapje haalt haar schouders op. Zij weigert zich in haar vrijheid te laten beperken door welke wolf dan ook. Vanmiddag gaat ze ook gewoon grootmoeder koekjes brengen, in het bos.
‘Ik ben niet bang voor de boze wolf. Ben niet bang,’ was de stellige reactie van Roodkapje op het nieuws.
Grootmoeder zegt wel extra alert te zijn en heeft de jager gevraagd vaker te surveilleren. Ook liggen er maagstenen klaar.

Er zijn ook bewoners van het Sprookjesbos die alle ophef maar overdreven vinden. Zo is volgens de Fakir allerminst bewezen dat het hier om een grote boze wolf gaat en zijn ook de lieve wolven slachtoffer. Langnek is het hier niet mee eens: ‘Het is misschien niet zo dat alle wolven groot en boos zijn maar ondertussen zijn wel alle grote boze wolven een wolf.’

Meer van lezen:

Mailtje sturen?