Daten met aliens

Daten met aliens

Op zoek naar een date of een relatie? De mogelijkheden zijn welhaast oneindig, vooral via internet. Niet dat ik dat doe of er behoefte aan heb! Om de een of andere reden wil ik dat expliciet vermelden. Ik voel dat er toch een taboe op ligt en niet alleen omdat ik al een relatie heb. Maar mocht je toch op zoek zijn, gewoon even googelen. Een goede date vinden kost flink wat tijd en moeite, maar als je dan eindelijk dat afspraakje hebt zijn er wat tips die je kunnen helpen.

Waarom zijn mensen op zoek naar een date of een relatie? Het antwoord is eenvoudig. We willen simpelweg niet alleen zijn of blijven. Hetzelfde geldt voor de mensheid als geheel. Het kan toch niet zo zijn dat we alleen zijn in het universum? Voorheen hadden we god en vele anderen die ons troost boden in onze eenzaamheid. Nu het bestaan van god wetenschappelijk gezien steeds onhoudbaarder wordt, wenden we alle middelen aan die tot onze beschikking staan op zoek naar bewijs dat wij op aarde niet de enige levende wezens in het universum zijn. Eens in de zoveel tijd is er wel weer een wetenschapper die op een buitenaards steentje een bacterie of iets dergelijks heeft ontdekt. NASA doet ook zijn best. We zoeken de sterrenhemel af naar planeten bij andere sterren. Sterrenkijkers zijn in blijde verwachting als er eentje tussen zit die heel misschien mogelijk wellicht enigszins lijkt op onze aarde. Er is zelfs een soort relatiebureau voor het heelal: SETI.

Vele miljarden en ontelbare mensenlevens aan tijd worden besteed aan het zoeken in die oneindige ruimte naar iets wat leeft en op ons lijkt. We willen zo graag de president van de VS een persconferentie zien houden, live te zien over de hele aarde.

Fellow Americans and all of our friends on planet Earth. NASA has confirmed that we are not alone in the universe. A week ago first contact was made with intelligent beings from a planet in the Blablablastellair system. Since they love the quarterpounder with cheese as much as we do, NASA’s best engineers working around the clock, together with the crew from McDonalds, to build Earth’s first UFO capable McDrive.

kus met een alien uit de film Alien 3
Ons beeld van een date met aliens? (bron: Alien 3)

Wat als we het vinden en we hebben een afspraakje geregeld? Onze date met welke buitenaardse beschaving dan ook is gedoemd te mislukken. De mensheid neemt namelijk de adviezen van geen enkel datingbureau in acht.

Tip 1: Ga in elk geval van huis met een positieve instelling en een goed humeur.
Bekijk wat science fiction films en in het overgrote deel zijn we bang voor de aliens. We gaan er meteen van uit dat ze ons willen aanvallen en vernietigen. We wantrouwen als mensen onderling al iedereen die anders is, laat staan levende wezens die een andere zon hebben om zich te warmen.

Tip 2: Presenteer je zelf verzorgd, maar wel zoals je bent.
Ook daar zullen we de mist in gaan. We hebben namelijk niet zo’n hoge dunk van onszelf (en terecht, maar dat terzijde). We zullen onze ruimteschepen waarschijnlijk extra aankleden met allerlei snufjes om maar te laten zien hoe ontwikkeld we zijn. Vol trots zullen we melden dat we ruimtestations hebben en misschien wel een kolonie op de maan of Mars. En we komen vast ook wel goed verzorgd over…

Tip 3: Zweetvoeten, slechte adem en rouwrandjes onder de nagels zijn afknappers.
En we hebben contact gelegd met de aliens en ze komen op bezoek. Als ze na een analyse van onze dampkring niet meteen rechtsomkeert doet maken, zullen ze dat na landing wel doen. Her en der vervuiling van ruwe olie op de stranden, een grote hoeveelheid CO2 in de lucht en we zweten onze ijskappen weg. Of ze landen ergens hier of hier of hier.

Tip 4: Ga naar een rustige en niet te luidruchtig plek, zodat je rustig kunt praten met elkaar.
Er zijn mensen die een landingsplek voor de aliens hebben gemaakt. Stel dat ze daar ook landen. De drukte die dan ontstaat, zal te overweldigend zijn. Dat wordt dan toch een kolonie op de maan of Mars dus.

Tip 5: Eén onderwerp is absoluut taboe: je vorige relatie en waarom die op de klippen liep. Heb je nog oud zeer dat in de weg zit, stel het daten dan nog even uit.
Nu hebben we nog geen eerder relatie gehad met aliens maar als mensen onderling zijn onze relaties nog niet om over naar huis te schrijven. Laat staan dat we de aliens erover moeten vertellen. Het is overduidelijk dat we er nog niet aan toe zijn, zo’n date met een alien. Mensen verenigen zich pas bij een gemeenschappelijke dreiging (tenminste, volgens de SF-films uit Hollywood), maar als we een geslaagde date willen, moeten we eerst eens de trauma’s uit onze onderlinge relaties verwerken.

Het afspeuren van de sterren, de gegevens die via allerlei radiotelescopen binnenkomen analyseren, het onderzoeken van meteorieten. Het is als jezelf inschrijven bij elk datingbureau. Als je jezelf vervolgens niet goed presenteert, is iedere date gedoemd te mislukken.

Meer van lezen:

Mailtje sturen?